Havfruefløjter ved Østerstrand

Havfruefløjterne er et anlæg tilegnet svagtseende og blinde badegæster, og skal give mulighed foren badeoplevelse under trygge rammer. De trygge rammer gør også anlægget velegnet for børnefamilier.

Havfruefløjterne består af en række lange pæle af stål som i og under vandet danner et sneglemønster, hvor der i mellem hver pæl vil blive monteret et tov, der leder badegæsten trygt og sikkert rundt i vandet og tilbage til stranden igen. NB. Der er pt. ikke kommet torv op endnu.

Badeanlægget er placeret i den sydlige ende af Østerstrand, hvor der er anlagt opholdsareal. Selve badeanlægget er ikke egnet til kørestolsbrugere, men der er fin mulighed for tilgang med kørestol til strandfaciliteterne. Den lidt afsidesliggende placering på stranden er efter Dansk Blindesamfunds eget ønske, og skal være med til at undgå støjen fra de andre badegæster.

Der er produceret særlige ledepæle, med led-lys i toppen, så badesneglen også kan opleves i mørke.

Nogle børnehavebørn syntes badesneglen, som pælene i første omgang hed, lignede havfruefløjter. Det syntes folkene bag projektet, som savnede et mere fantasifuldt navn, var så herligt, at de ændrede navnet til Havfruefløjter.

Badeanlægget er planlagt i samarbejde mellem Fredericia Kommune og Dansk Blindesamfund.

Havfruefløjter ved Østerstrand